Matkavakuutus

Matkavakuutus on turva onnistuneelle matkalle vaikka maailman ääriin. Siihen kuuluu matkustajavakuutus ja matkatavaravakuutus. Matkustajavakuutus on henkilövakuutus, joka korvaa matkasairauden hoitokustannukset sekä esimerkiksi vakavammissa tapauksissa vaadittavan kotiinkuljetuksen kustannukset. Matkatavaravakuutus korvaa varkaus- ja rikkoutumisvahinkoja.

Matkavakuutuksen kattavuus

Matkavakuutus laajentaa muiden vakuutusten tuomaa vakuutusturvaa. Matkustajavakuutus laajentaa tapaturmavakuutuksen (henkilövakuutus jne.) ja matkatavaravakutuus laajentaa kotivakuutuksen tuomaa vakuutussuojaa.

Matkavakuutuksen voimassaolo

Matkavakuutus voi olla jatkuva tai matkakohtainen. Jatkuva matkavakuutus on voimassa ympäri vuoden. Vakuutusyhtiö on kuitenkin rajannut matkan keston. Yleensä raja on joko 45 tai 90 vuorokautta. Kannattaa huomioida, että tätä pidemmällä matkalla vakuutus ei ole voimassa. Jatkuvaa matkavakuutusta voi myös lisämaksusta jatkaa matkakohtaisesti ylimääräisillä vuorokausilla. Jos käyt matkustaessa välissä kotimaassa, aloitetaan matkan pituuden laskeminen alusta. Jatkuva matkavakuutus on useammin matkustavalle huomattavasti halvampi vaihtoehto. Se on myös vaivattomampi.

Matkavakuutusta ottaessa kannattaa huomioida mitä vakuutus kattaa (vakuutussumman suuruus) ja omavastuuosuuden suuruus. Muutamat tapaturmaherkät lajit sekä kilpaurheilu on rajattu tyypillisesti ulos matkavakuutuksen kattavuudesta.

Matkavakuutus netistä

Matkavakuutus on turvasi siltä varalta, että matkalla tapahtuisi jotain mitä et osaa odottaa. On tärkeää käydä läpi matkavakuutuksen kattavuus sekä ehdot.

Hyvä idea on ottaa matkalle mukaan matkavakuutuksen vakuutuskortti, joka sisältää vakuutusyhtiön tietojen lisäksi sen yhteistyökumppaneiden tiedot. Sitä kannattaa kantaa kokoajan mukana matkalla. Jos jotain ikävää sattuisi, on vakuutuskortti helppo esittää sairaalassa vaikka ei taitaisi paikallista kieltä.